On meillä välillä vapaa-aikaa -Miisa



Ollaan ehditty tekemään yllättävän paljon asioita töiden ulkopuolella. Alussa kierrettiin museoita, sitten alkoi juhlien järjestely, ja nyt ollaan koluttu aivan upeita joulutoreja.

Jätän puheen vähemmälle ja laittelen vaan kuvia mitä ollaan tehty.



Ludwig museossa

Kaduilla tapahtuu aina jotain


Oona ja äiti lensi viimeviikolla saksaan ja turisteiltiin kolmestaan. Mentiin suklaamuseoon, mikä oli kaikille positiivinen yllätys.






Ollaan kaikki tultu hyvin toimeen

Päästiin pitämään Annin perheessä saunailta suomalaisten kesken

Muiden suomalaisten seura auttaa todella paljon täällä. Aivot menee välillä ihan solmuun jatkuvan englannin puhumisen takia, ja muutenkin kaikkien tilanne on normaalista poikkeavaa, niin nähdään usein työpäivien jälkeen ihan vaan hetken ajan. Sekin auttaa paljon.

Ei loppujen lopuksi asuta niin kaukana toisistamme, mutta matkojen kanssa on välillä ollut säätämistä... 

Oman hostperheen illanistujaiset

Joulumarkkinoita löytyy joka kulman takaa, ja ne on kaikki yhtä näyttäviä

Porukkaa on aina todella paljon, ei melkein mahdu kävelemään

Päästiin yhdellä joulutorilla luistelemaan

Ja maailmanpyörään!


Pelkästään Kölnissä on 10 joulutoria, jotka kaikki on yhtä hulppeita. Vieressä olevista maista tulee kuulemma busseittain porukkaa vain joulutoreja kokemaan.

Löydettiin myös suomalaiset joulumyyjäiset, mitkä järjestettiin Kölnin suomalaisen seuraunnan tiloissa. Siellä tarjoiltiin karjalanpiirakoita, lohikeittoa ja ruisleipää, ja sieltä pääsi ostamaan kaikkea tuttua elintarviketta, kuten esim. oltermanni juustoa, nallen kaurahiutaleita, tuplaa ja geishaa ja pepsodentin xylitoli hammastahnaa. Muumitavaraa ja marimekkoa oli myös esillä.



Ostin myyjäisiltä karjalanpiirakoita ja valmistelin ne tänään host perheelle aamupalaksi. Niitä luultiin ensialkuun kekseiksi. 

Joulu tulee täällä nopeasti joka kotiin jo joulukuun ensimmäisinä päivinä. Usein näkee talojen ulkopuolella kaiken maailman joulukoriste valoja, mitkä olisi jo ihan nolo överiä suomessa, mutta täällä ne kuuluu jouluun. Kun on tullut sama aihe puheeksi saksalaisten kanssa, vastaukseksi kuuluu aina sama lause: 
Mutta teillä on lunta, meillä ei.

Täällä mun host perheessä joulu kuitenkin pysyy hillittynä.



Sain oman joulusukan!

On tällainen ultra extreme joulujen joulu pläjäys kyllä aika hieno kokemus, ei monenssa muussa paikassa törmää vastaavaan.



Kommentit