Miten työt menee vaan paremmaksi? -Miisa


Ensimmäinen viikko on jo oltu töissä, ja toiselta työviikolta jo puolet käyty. Oon kirjottanut tosi vähän kiireiden ja väsymyksen takia (välillä laiskuuden), mutta tänään sain motivaatiopiikin uuden mielenkiintoisen kaiverrustyön ansiosta.

Viime viikolla




Arvioin ensimmäistä veistosta, ja kerroin molempien veistoksen päämääristä (esim. mitkä kohdat on tärkeät, minkälainen olo voisi tulla kun katsoo veistosta). 



Seuraava tehtävä oli foamin muotoilu piirrustuksen mukaan. Yritin kahdesti. Kuvassa oleva kappale meni pieleen ja seuraavan hioin liian pieneksi. Sain kyllä työporukan hyväksynnän viimeiselle kappaleelle, vaikka se ei ollut ihan sitä mitä sen piti olla.



Mukien muodot alkaa tulla jo ulkomuistista, ja tämän päivän piirrustuksissa on selkeä ero ensimmäisiin päiviin. Oon saanut kehuja piirroksista, mutta tottakai aina löytyy jotain parannettavaa. 


Tämä viikko




Sain uuden veistoksen eteenpäin! Kaksi palaa mitkä valmistelin yliopistolla loksahti melkein kohdilleen uuteen kuutioon, mutta paljon jäi parantelua.


Juuttikangas kastettiin kipsiin ja asetettiin palojen väliin pitämään koko hommaa kasassa

Näkyviin jääneet kangasläpyskät peitettiin kipsillä. Peitin kipsin alle kaikki sivut kokonaan.




Veistoksesa on ollut kyllä hiomista ja paljon, ihan kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Isompi veistos on ollut paljon vaikeempi saada näyttämään hyvälle. Yhden virheen kun korjaa, kymmenen uutta virhettä pistää silmään.

Kahden työpäivän jälkeen veistos kuitenkin näytti jo tältä:





Hommat jatkui sitten yliopistolla. Jälleen kaikki kertoi omasta veistoksesta ja menneistä työvaiheista (vaikka mikään ei ollut valmista).

Sain parin tunnin aikana tehtyä veistoksen aalloille sileän pinnan kastamalla taas kankaanpalan kipsiin ja asettelemalla sen aaltojen päälle. Lopputulos on vielä hiontaa vailla.





Studiolla odotti monta mielekästä hommaa, joista ensimmäinen oli tilausten pakkaaminen ja laatikoiden kasaan taittelu. Saattaa kuulostaa tylsälle, mutta jostain syystä nautin niinkin yksinkertaisesta asiasta kun laatikoiden kokoamisesta ja niiden kiinni teippaamisesta.




Seuraava työtehtävä oli niin kiva että meni ylitöiksi. Pääsin tekemään kaiverrustyötä mitä olin pitkään toivonut tekeväni, ja nyt sain hyvän mahdollisuuden kokeilla sitä hyvillä välineillä. 

En tiedä nimeä tälle työtavalle, mutta kyseessä on siis sapluunan kaivertaminen. Kaiverrettua sapluunaa voi sitten musteen kanssa painattaa paperille, kankaalle ja mihin ikinä keksii.


Aloitin piirtämällä kuvion kaiverrettavale muovialustalle. Alusta oli muovilattian näytekappale, mikä oli fiksua mun mielestä, koska luulin aina että tällaiseen kaivertamiseen pitää hommata jotain tosi kallista erikois alustaa. 


Työvälineet oli hyvät, ja tarjolla oli myös perus veitsiä ja vähän erikoisempiakin yksilöitä. Kaikkea sai käyttää ja kokeilla miltä ne alustalla näyttää. Muovialustoja oli iso pino, joten pieleen menemistä ei tarvinnut stressata.

Ensimmäisen päivän jälkeen


Piirrustuksen mustat kohdat jätettiin koholle ja kaikki muut piti kaivertaa matalammaksi. Sain luvan käyttää studion mustetta ja jopa kangasväriä sitten kun sapluuna on valmis. 

On ollut tosi kiva työskennellä erilaisten materiaalien parissa ja tehdä vähän erikoisempia juttuja, mitä ei kotona koskaan tulisi noin vaan aloitettua. Sain kuulla, että mua odottaa vielä kolmannen materiaalin tutkiminen tällä työharjoittelu ajalla. 

Innolla uuteen päivään!



Kommentit